Геращенко розповіла, як Росія абсурдно блокує звільнення заручників

Представники Росії у Тристоронній контактній групі виступили проти того, аби Україна та бойовики проводили відеоконференцію щодо звільнення українських заручників

Про це під час брифінгу заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко, повідомляє Еспресо.TV.

Вона зазначила, що протягом останніх декількох днів Україна намагається влаштувати відеоконференцію з представниками бойовиків, аби узгодити усі необхідні положення для звільнення українських заручників до 2017 року.

"Ми щойно отримали чудовий лист від ОБСЄ, що представники Росії в гуманітарній групі не згодні з таким форматом. Тому що вони вважають, що формат скайп--конференції недостатньо безпечний. Ми усвідомлюємо повну абсудність таких заяв, тому що скайп-конференція відбувається щотижня в форматі Тристоронньої контактної групи", - наголосила Геращенко.

За її словами, остання така конференція відбулась цього тижня, 12 грудня

"Якщо Російська Федерація не хоче звільняти заручників, то це є велике питання до них. Від ОРДО відповіді досі немає, від ОРЛО в останню хвилину прийшло повідомлення, що вони згодні", - підсумувала Геращенко.

Вона додала, що українська сторона у будь-який час готова сісти за стол перемовин, аби домогтися звільнення заручників.