Навальний вважає, що кримчанам потрібен ще один референдум

Опозиційний політик Олексій Навальний має намір провести "нормальний" референдум в окупованому Криму у разі своєї перемоги на президентських виборах у Росії

Про це він заявив в інтерв’ю РБК.

"Коли ви ставите складне питання, на нього не можна дати просту відповідь. І в цьому полягає трагедія Криму, який зараз є незрозуміло чиєю територією", - сказав Навальний.

Він вважає, що шлях вирішення проблем Криму повинен починатися з "нормального референдуму" і додав, що Росія зобов’язана чесно виконати Мінські угоди.

"Перший раз там не було нормального референдуму. У цьому і криється основа проблема. Там була якась процедура, яку назвали референдумом. У неї ніхто не вірить. Саме тому Крим не визнано, він не розвивається, він не буде розвиватися в найближчому майбутньому, як не розвивається, наприклад, Північний Кіпр. Це невизнана територія", - наголосив Навальний. 

Він вбачає вирішення проблеми Криму у проведенні чесного і прозорого референдуму.

"Для того, щоб почати вирішувати ці проблеми, ми повинні мати якусь точку, від якої відштовхуватися, і цією точкою має стати з'ясування реального волевиявлення жителів Криму на найчеснішому і найпрозорішому референдумі", - заявив політик.