Порошенко просить Раду терміново вдосконалити механізми боротьби з бандитизмом

Президент Петро Порошенко направив звернення до Верховної Ради України щодо невідкладного позачергового розгляду законопроекту з удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Метою законопроекту є удосконалення положень діючого законодавства, що наразі створюють умови для уникнення кримінальної відповідальності злочинцями, які у складі організованих груп та організацій скоїли особливо тяжкі злочини. 

Також про приведення закону в відповідність до практики Європейського суду з прав людини та забезпечення права на справедливий суд.

Крім того, законопроектом передбачається можливість виклику особи, що перебуває за межами України, шляхом надіслання повістки за останнім відомим місцем її проживання чи перебування та обов’язкового оприлюднення в друкованих засобах масової інформації органів влади. У таких випадках вважається, що належним чином ознайомлена зі змістом повістки.

Законопроект передбачає також збільшення до вісімнадцяти місяців максимально допустимого строку тримання під вартою для випадків, коли йдеться про особливо складні кримінальні провадження щодо особливо тяжких злочинів, скоєних організованими групами, злочинним організаціями.