Шульц закликав ЄС вирішити проблему ратифікації української Угоди

Президент Європарламенту Мартін Шульц нагадав лідерам ЄС, в яких умовах підписувалася Угода про асоціацію з Україною і закликав їх до пошуку виходу з ситуації, яка склалася з її ратифікацією

Про це він сказав на своїй останній прес-конференції на посаді президента Європарламенту на саміті ЄС, передає "ЄвроПравда".

"Я зробив заклик до глав держав і урядів:  вони повинні знайти рішення цій проблемі, коли 27 країн ратифікували угоду і не вистачає однієї", - сказав він.

Також Шульц нагадав, що був присутній на саміті, коли Віктор Янукович відмовився підписувати Угоду про асоціацію і потім намагався укласти угоду з Росією.

"Потім люди вийшли на вулиці, Майдан і вони вмирали за Угоду про асоціацію. Потім ми як ЄС ратифікували угоду, за яку молоді люди в Україні віддали життя. А тепер ЄС не ратифікує і не робить можливим повний вступ її в силу. Оце так!" - зазначив Шульц.

"Я повинен підкреслити, це не розширення ЄС, це асоціація для країни, яка не потребує нічого крім зростання і робочих місць, і це угода, яка може призвести до цього зростання і збільшення кількості робочих місць" - наголосив президент Європарламенту.