Стало відомо, чому "Укрзалізниця" скасувала бронювання квитків на свята

Керівництво "Укрзалізниці" вирішило скасувати послугу бронювання квитків на період новорічних свят, адже нею часто користуються спекулянти

Про це в інтерв'ю виданню "Фокус" заявив перший заступник міністра інфраструктури і глава наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Він зазначив, що в результаті статистичних досліджень було виявлено, що бронювання квитків з подальшою оплатою їхньої вартості у касі є вельми популярною послугою. 

"І найчастіше бронюють квитки саме спекулянти для подальшого перепродажу. Справжні пасажири зазвичай відразу оплачують квиток під час покупки онлайн. Працює схема дуже просто: спекулянти резервують багато квитків на різні прізвища, а потім їх можуть перебронювати на ім’я знайдений клієнт", - наголосив Кравцов.

За його словами, він сподівається, що у такий спосіб вдасться скоротити кількість шахрайських схем на новорічні свята. 

Кравцов додав, що резервування квитків зберегли лише для дійсно важливих випадків, зокрема для потреб військових і депутатів Верховної Ради.

"Це значно збільшило кількість квитків у продажу. Упевнений, що бронювання квитків було одним з елементів глобальної корупції в УЗ", - підсумував він.