ФСБ у Криму схопила ще одного українського активіста

Російські силовики в окупованому Криму затримали українського активіста Ігоря Мовенка

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"У Криму співробітники ФСБ затримали активіста Ігоря Мовенко. Про це повідомила його дружина Валентина. Кримська правозахисна група перевіряє інформацію", - йдеться в повідомленні.

За даними правозахисників, співробітники ФСБ приїхали на роботу до Ігоря та забрали його з собою, вилучивши робочий комп'ютер Мовенка.

"За кілька годин, близько 12:00, силовики привезли Ігоря додому в кайданках. Двері відкрили ключем, який відібрали у Ігоря, хоча я була вдома. До цього часу я вже знала, що Ігоря забрали в ФСБ, оскільки мені про це по телефону розповіли його співробітники. Зачитали нам постанову суду на проведення обшуку, але на руки копію мені не дали", - розповіла дружина Мовенка Валентина.

За її словами дружини активіста, їй забороняли спілкуватися з чоловіком, але Ігор встиг сказати їй, що його побили та погрожували помістити в СІЗО, якщо він не зізнається в екстремізмі.
Валентина повідомила, що в ході обшуку силовики вилучили ноутбук, жорсткі диски домашнього комп'ютера, сім-карти та упаковку від стартового пакета та забрали мобільний телефон Ігоря. 

Водночас журналісти Крим.Реалії повідомили, що дружина затриманого не відповідає на телефонні дзвінки.

"Співробітники ФСБ сказали мені, що Ігоря відвозять у севастопольське ФСБ. Якщо він не визнає свою провину, суд обере запобіжний захід - утримання під вартою. А якщо визнає, то буде підписка про невиїзд або домашній арешт", - додала Валентина.