На Хмельниччині вибухнула граната: 1 загиблий, 3 поранених

У місті Шепетівка Хмельницької області через вибух гранати загинув 35-річний чоловік, а троє його товаришів були поранені

Про це повідомляють у Нацполіції.

Трагедія сталася пізно ввечері 15 грудня. Четверо чоловіків у столярному цеху розпивали спиртні напої. У розпал застілля загиблий почав вихвалятися перед товаришами гранатою "Ф-1", переконуючи, що вона навчальна.

У момент, коли двоє з них відійшли, щоб випалити цигарку, чоловік вирішив заховати боєприпас до кишені, і стався вибух. Власник гранати загинув одразу. Ще один 33-річний чоловік зазнав осколкових поранень і у важкому стані знаходиться в реанімації. Двох інших контузило вибуховою хвилею.

Наразі правоохоронці з‘ясовують походження гранати та всі обставини події. Попередньо кримінальне провадження відкрите за статтею 263 Кримінального кодексу України — незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Про загиблого відомо, що він майже 15 років провів за ґратами за вчинення хуліганства, крадіжок та вбивство співробітника правоохоронних органів.