Пластуни передали Порошенку Вифлеємський Вогонь Миру

Українські пластуни напередодні Різдвяних свят передали президенту Петру Порошенку вогонь зі Святої землі як знак миру та благополуччя українців

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми дуже раді мати змогу передати цей вогонь сьогодні Вам, у ваш дім, бо Вифлеємський Вогонь Миру є запорукою об’єднання цілої української громади", - відзначила голова організації Ольга Герус. За її словами, пластуни створюють середовище, в якому виховують добрих громадян своєї держави. Нині багато пластунів охороняють кордони нашої держави.

Президент зазначив, що пластовий рух - це є не лише наш український рух, але і об’єднання закордонних українців та діаспори, яка зараз відіграє надзвичайну важливу роль у створенні дуже потужної світової солідарності.

Порошенко також наголосив на важливості традиції передачі Вифлеємського Вогню Миру: "Цим ми показуємо усім українцям наскільки важливо займатись скаутським рухом, наскільки він важливий для нас".

За його словами, особлива роль пластунів була у тому, що вони першими стали на захист держави і роль пластунів-волонтерів у захисті нашої країни від агресора. "Величезна кількість пластунів записалися до армії, добровольчих батальйонів для того, щоб особисто захищати Батьківщину", - сказав президент.

Наприкінці Порошенко подякував пластунам і пообіцяв, що лампадка з Вифлеємським Вогнем Миру буде стояти у його робочому кабінеті.