Україна може робити будь-які модифікації ракет для РСЗВ, - Турчинов

Українська армія отримує вітчизняні ракети для РСЗВ, адже державі вдалося налагодити повний цикл виробництва ракет та їхніх модифікацій

Про це в інтерв'ю виданню "Ліга.net" заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Він зазначив, що наразі Україна не лише працює над тим, щоб відновити втрачені технології, а й намагається створювати ракетні комплекси нового покоління.

"Якщо говорити про ракетні системи залпового вогню, то це - керовані ракети, які потрапляють точно в ціль, а не просто накривають території, як російські аналоги. Наше завдання не тільки досягти стандартів НАТО, але, перш за все, щоб наша зброя була кращою за російську", - пояснив Турчинов.

Таким чином, за його словами, у державі вдалося налагодити повний цикл виробництва ракетної техніки, зокрема бойових частин, корпусів, палива.

"Тепер можемо виробляти будь-які модифікації ракет для систем залпового вогню, для протиповітряної оборони, крім того, оперативно-тактичні ракети і так далі. Такою технологією володіють не так багато країн. І для нас зараз обмеження лише одне - низькі обсяги фінансування", - наголосив Турчинов.

Він додав, що до української армії вже почали постачати ракети для РСЗВ, навіть попри гострі проблеми з фінансуванням.