Гонтарева розповіла, що буде з інфляцією після націоналізації ПриватБанку

Національний банк оприлюднив прогноз щодо рівня інфляції та стану валютного ринку після націоналізації ПриватБанку

Про це під час брифінгу заявила очільниця Національного банку Валерія Гонтарева, повідомляє Еспресо.TV.

Вона зазначила, що Нацбанк розробив спеціальну програму з націоналізації ПриватБанку, яка зробить цей процес максимально безболісним як для вкладників, так і для фінансової стабільності держави. Зокрема, банк буде продовжувати свою роботу, операції з рахунками фізичних осіб будуть проходити у звичайному режимі. Клієнти мають вільний доступ до своїх поточних рахунків та депозитів.  

"Ми розуміємо, що ситуація навколо настільки великого банку хвилює не тільки його клієнтів, але й усіх українців. Чи не прискорить це зростання цін в країні? Чи не відбудеться значна девальвація гривні? Ці запитання ставить кожен громадянин нашої країни. Ми запевняємо - ситуація під контролем. З понеділка Національний банк планує підтримати ПриватБанк у разі потреби ліквідністю для забезпечення безперебійних виплат для вкладників. Але, оскільки велика частина вкладів складає строкові депозити, а найважливіше що це 100% державний банк, який гарантує вклади населення, ми не очікуємо значноо відтоку депозитів з ПриватБанку і не передбачаємо суттєвого впливу цього фактору на валютний ринок та на рівень інфляції", - наголосила Гонтарева. 

За її словами, Нацбанк має у своєму арсеналі достатньо інструментів, щоб підтримати цінову стабільність та валютний курс, адже має достатню кількість коштів у резерві.

Все по темі: Націоналізація ПриватБанку