Лондон посилює заходи безпеки через напади в Берліні та Анкарі

Лондонська поліція переглядає заходи безпеки на час проведення масових заходів у різдвяні і новорічні свята після "жахливих інцидентів" у Туреччині та Берліні

Про це повідомляє ВВС із посиланням на заяву Скотленд-ярду.

Плани щодо забезпечення безпеки деталізовані з урахуванням нових обставин і загроз, в тому числі пов'язаних з використанням великих транспортних засобів, заявляє поліція.

Рівень загрози у Британії наразі не був підвищений і оцінюється як "значний" - тобто ймовірність нападів оцінюється як досить висока.

У понеділок в Анкарі на відкритті виставки в центрі сучасного мистецтва був убитий посол Росії в Туреччині Андрій Карлов.

На відео, яке зафіксувало замах на дипломата, чути, як стрілець кричав: "Не забувайте про Алеппо, не забувайте Сирію!".

Читайте також: Терор відчаю. Що означає вбивство посла Росії в Туреччині

Пізніше влада Туреччини повідомили, що стрілець був упізнаний як 22-річний Мевлют Мерт Алтинташ, який служив у спецпідрозділі поліції.

У понеділок на площі Брайтшайдплац у центрі Берліна вантажівка протаранила натовп на різдвяному ярмарку. В результаті трагедії, за останніми даними, загинули 12 осіб, 48 були поранені.

Німецька поліція вважає, що трагедія в Берліні могла бути терактом. Канцлер Німеччини Ангела Меркель також заявила, що цей напад має розглядатися як терористичний акт.