У Черкасах через грип на 4 дні закриють школи

З 21 по 24 грудня у загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладах Черкас буде призупинено освітньо-виховний процес

Про це повідомляє прес-служба Черкаської міської ради.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет міськради з метою недопущення епідемічного поширення захворюваності на грип та ГРВІ серед населення міста та насамперед у закладах освіти.

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова розповіла, що станом на 19 грудня в Черкасах був перевищений епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ серед учнів шкіл, де захворіло понад 20% дітей.

Напередодні місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської міської ради ухвалила рішення про доцільність призупинення навчального процесу у загальноосвітніх та позашкільних закладах, яке сьогодні підтримали члени виконкому.

У зазначеному рішенні виконавчого комітету доручено перенести на інші терміни проведення масових, розважальних і спортивно-масових заходів для дітей шкільного віку, а також забезпечити дотримання санітарних норм, температурного режиму, безпечного функціонування навчальних закладів у період загострення епідеміологічної ситуації через захворювання на грип та ГРВІ.