У фінзвітах українських партій було виявлено понад 500 порушень, - експерти

Експерти знайшли понад 500 порушень у фінансових звітах українських політичних партій

Про це заявила експерт Центру політичних студій та аналітики "Ейдос" Інна Грищенко, повідомляє "Укрінформ".

Вона зазначила, що у ІІІ-му кварталі 2016 року партії, відповідно до звітів, значно краще почали виконувати закон щодо протидії політичній корупції.

"Проте наявні ще певні порушення. Ми знайшли більше 500 таких порушень, проте вони є однотипними", - наголосила Грищенко.

Таким чином найбільше порушень знайшли у звітах партії "Батьківщина", які, здебільшого, стосуються невідкриття місцевими осередками партії банківських рахунків. Також з'ясувалось, що деякі партії фінансувалися з-за кордону, зокрема миколаївський осередок "БПП "Солідарність".

"Проте про даний факт було повідомлено і керівництво Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), і саму партію й, за повідомленням партії, даний випадок був усунений, тобто гроші повернені спонсору", - пояснила Грищенко.

Серед інших порушень - заниження вартості витрат для оренди офісів, а також відсутність відображення працівників офісів у документах.

"Попри те, що існують проблеми, проте наявна тенденція до покращення. У ІІІ-му кварталі політичні партії стали більш відкритими і менше порушень було зафіксовано", - підсумувала Грищенко.