100 тис. євро за інформацію: Берлінського терориста оголосили в європейський розшук

Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр підтвердив, що нового підозрюваного у справі про теракт у Берліні оголошено в загальноєвропейський розшук

Про це він заявив журналістам у Берліні, повідомляє "Укрінформ".

Розшук оголошено з опівночі, охоплює він не лише Німеччину, "а й усю Шенгенську зону, всю Європу", уточнив де Мезьєр.

Також він підкреслив, що "підозрюваний необов'язково означає злочинець", що необхідно постаратися уникнути помилки (у понеділок за годину після здійснення теракту вже було затримано підозрюваного, громадянина Пакистану, якого довелося відпустити за добу через відсутність доказів.)

Глава МВС запевнив, що робота йде на усіх напрямках, досліджуються усі докази. Поліція отримала вже понад 500 повідомлень, які, можливо, можуть бути корисними для слідства.

Водночас Де Мезьєр зазначив, що упродовж кількох годин у ЗМІ з'явилося багато різної інформації, різних чуток. Він закликав почекати, поки Генпрокуратура зможе ретельно їх перевірити і підтвердити або спростувати і відкрито все розповісти громадськості.

У той же час DW у Twitter повідомило, що німецька поліція пропонує 100 тис. євро нагороди за інформацію, яка може привести до затримання чоловіка, якого підозрюють у теракті в Берліні.