Екс-заступник голови "Нафтогазу" Кацуба готовий до угоди зі слідством, - Луценко

Колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександр Кацуба готовий укласти угоду зі слідством в рамках розслідування справи про розкрадання держкоштів

Про це заявив журналістам генеральний прокурор Юрій Луценко, передає Еспресо.TV.

"Станом на вчора Кацуба написав, чомусь на моє ім'я, замість того, щоб написати на ім'я слідчого, заяву про готовність досягти угоди зі слідством, яка передбачає визнання провини та викривальні свідчення щодо лідерів злочинного угруповання, а також внесення посильної компенсації за завдані збитки, пояснив генеральний прокурор.

За його словами, з огляду на той факт, що екс-заступника голови "Нафтогазу" підозрюють у розкраданні кількох мільярдів гривень, складно говорити про ймовірність підписання такої угоди "з тією сумою, яку Кацуба пропонує".

"Усе буде залежати від того, які свідчення, які факти про інших учасників розкрадання він розповість. Як ви розумієте, нас цікавить не тільки засудити винних, а й знайти вкрадені у держави кошти. Якщо Кацуба буде сприяти - ми про це поговоримо", - сказав Луценко.

Він розповів, що в епізоді, який стосується бізнесмена Сергія Курченка, у слідства вже є кілька важливих угод і великих компенсацій в бюджет.

"Я про них оголошу тоді, коли набудуть чинності відповідні судові рішення", - зазначив генеральний прокурор.