Луценко розповів про наказ, який спричинив трагедію у Княжичах

Наказ на звільнення заручників у Княжичах був наданий без проведення необхідних згідно з посадовими інструкціями підготовчих заходів

Генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу розповів, що сталось у Княжичах Київської області після того, як в ніч з 3 на 4 грудня оперативні працівники влаштували засідку з метою затримання грабіжників, передає Еспресо.TV.

"0 1.52 4 грудня на пульт ДСО надійшов сигнал про відсутність зв'язку з об'єктом на вулиці Корнійчука, 22 в селі Княжичі. Тобто спрацювала сигналізація. О 2.08 до місця події прибула група реагування у складі водія, охоронця та молодшого інспектора. Автомобіль не був обладнаний маячком, що потім зіграло визначальну роль у цій трагічній ситуації. Під час обстеження території у сусідньому будинку працівники ДСО виявили двох невідомих осіб. Як пізніше з'ясувалося, це були оперативні уповноважені Національної поліції", - сказав Луценко.

За його словами, затримані оперативники не були впевнені, що їх затримали працівники ДСО. На інструктажі перед влаштуванням засідки їх попередили, що потенційні грабіжники можуть використовувати форму поліції.

"В період між 4.00 та 4.40 затримані оперативники повідомили про своє затримання заступника начальника управління карного розшуку Нацполіції у Києві. Він надав усну вказівку бійцям КОРДу звільнити затриманих працівників поліції. На думку слідства, саме цей наказ на звільнення заручників без проведення необхідних згідно посадових інструкцій підготовчих заходів спричинив подальші події", - додав Луценко.

Все по темі: Смертельна перестрілка поліції