У Києві оголосили підозру злочинцям, які присвоїли собі 30 будинків

Київська прокуратура оголосила про підозру у шахрайстві двом зловмисникам, які на підставі підроблених документів про право власності, ухвал та постанов судів привласнили понад 30 об'єктів нерухомості в місті Києві та Київській області

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зловмисникам оголошено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 і ч. 4 ст.358 (підробка документів) КК України. У прокуратурі стверджують, що підозрювані привласнили понад 30 об'єктів нерухомості за допомогою підроблених документів про право власності та постанов судів.

Під час обшуків за місцем мешкання та офісі фігурантів провадження правоохоронці вилучили підроблені гербові печатки 7 районних судів столиці та міста Харкова, печатки та штампи БТІ м. Києва, Житомира, Луганська та Ялти, печатки ряду управлінь КМДА, органів Державної фіскальної служби, товарних бірж, факсиміле підписів посадовців та штампи нотаріусів.

Крім того, бланки свідоцтв про право власності і бланки державних актів про право власності на земельні ділянки, а також підроблені документи на нерухомість (біржові угоди, договори купівлі-продажу, технічні паспорти, довідки БТІ, ухвали і постанови судів, паспорти громадянин України із вклеєними фотокартками підставних осіб, тощо).

Наразі вживаються заходи до арешту викрадених об’єктів нерухомості.