Відповідальність за операцію в Княжичах лежить на главі поліції Києва, - Луценко

Уся відповідальність за спецоперацію у селі Княжичі, під час якої загинули п'ятеро правоохоронців, лежить на начальнику Головного управління Нацполіції в Києві Андрії Крищенку

Про це під час засідання комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що з оперативних джерел поліція знала, що на будинок №30 по вулиці Тихій у селі Княжичі Київської області відбудеться розбійний напад.

"На підставі цієї інформації начальником Шевченківського управління поліції у місті Києві Приступою з метою затримання організованої групи під час вчинення злочину, на підставі погодженого із заступником голови Національної поліції - начальником Головного управління Національної поліції в місті Києві Крищенком плану спільних слідчо-розшукових заходів, за вказаною адресою організовано засідку із залученням співробітників кримінальної поліції, Шевченківського управління поліції, управлінь карного розшуку, а також оперативної служби КОРД та підрозділу поліції особливого призначення у місті Києві", - розказав Луценко.

Він наголосив, що вся відповідальність за цю операцію лежить на Крищенку.

"Раніше колеги, хто працював у силових органах, знають, що таке використання спецназу погоджувалося з прокурором. Нинішня редакція закону не передбачає такої дії, тому вся відповідальність за цю сплановану акцію лягає на того, хто затвердив цей план - начальника столичної поліції пана Крищенка", - пояснив генпрокурор.

Все по темі: Смертельна перестрілка поліції