Киянина кинули за ґрати на 7,5 року за напади на кур'єрів піцерій

У Києві засудили чоловіка за напади на кур'єрів піцерій

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва

Зловмисник і його спільники замовляли продукти харчування, а коли кур'єр доставляв товар - нападали на нього у під’їзді та забирали гроші і всі цінні речі. Слідством доведено причетність зловмисника до шести таких злочинів.

На початку липня в поліцію Солом’янського району надійшло повідомлення про пограбування кур’єра однієї з піцерій. Потерпілий повідомив, що піднявся на п’ятий поверх будинку, де на нього напали двоє чоловіків: один із них вхопив його за шию, а інший у цей час відібрав замовлення, телефон і гроші.

Згодом протягом місяця правоохоронці отримали ще п’ять аналогічних повідомлень.

Залежно від обставин вчинення правопорушень, слідчі кваліфікували дії зловмисників як грабіж або ж розбійний напад (погрожували ножем) - ст. 186 та ст. 187 Кримінального кодексу України.

Згодом в результаті проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські вийшли на слід нападника і затримали його. Ним виявився місцевий житель, який раніше провів три роки у в’язниці за скоєння крадіжки (звільнився у 2013 році).

У скоєному чоловік зізнався. Матеріали щодо його спільників виділені в окремі кримінальні провадження. Сума завданих потерпілим збитків становить понад 25 тис. гривень.

Солом’янський районний суд визнав киянина винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 с. 186 (грабіж) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Йому призначили покарання у вигляді 7,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.