Олег Бахматюк продовжує виведення активів з "Браїлівського"

Збори підконтрольних бізнесменові кредиторів вирішили змінити керівника підприємства-банкрута з майже 500 млн грн боргами

Вчора, 21 грудня, кредитори ПАТ "Браїлівське", яке належить Олегу Бахматюку, провели незаконні збори і ухвалили рішення про зміну керівника підприємства Наталії Белінської, призначеної в 2015 році судом у рамках справи про банкрутство з метою збереження майна боржника. На сьогодні заборгованість ПАТ "Браїлівське" становить майже 500 млн. грн. Доведене до банкрутства підприємство, продовжує знищуватися Олегом Бахматюком.

Призначення нового керівника підприємства-банкрута дасть змогу Олегу Бахматюку не тільки керувати процесом банкрутства, а й продовжити виведення активів з ПАТ «Браїлівське». Це вже друга спроба бізнесмена змінити керівника підприємства Наталю Белінську та призначити свого директора.

Більшість кредиторів, які ухвалювали рішення про відсторонення керівника «Браїлівського», представляють компанії, що підконтрольні аграрному бізнесменові. Причому, ухвалення рішення відбувалося за відсутності керівника підприємства Наталії Белінської, яка перебувала на лікарняному. 
  
Незаконним рішенням кредиторів стурбовані й місцеві жителі - пайовики, які, дізнавшись про збори, прийшли під стіни адміністративної будівлі підприємства. Адже після зміни незалежного керівника «Браїлівського», призначеного судом, з ними можуть не розраховуватися за договорами оренди землі, яку вони раніше передали підприємству. А це близько 4 тис га., які не встигли переформити на інші компанії аграрного бізнесмена. 
  
Інші кредитори взагалі не змогли взяти участь у зборах. На момент його проведення в Господарському суді Вінницької області розглядаються вимоги ще одного ключового кредитора "Браїлівського", голос якого може істотно вплинути на результати голосувань. Ухвалення будь-яких рішень без участі всіх кредиторів є незаконним. 

Нагадаємо, що в квітні 2015 року Господарський суд Вінницької області відкрив провадження про банкрутство щодо ПАТ «Браїлівське», підконтрольне Олегу Бахматюку. На той момент заборгованість підприємства Бахматюка становила майже 500 млн. грн. Після чого бізнесмен намагався кілька разів змінити арбітражного керуючого Наталія Белінську, якій вдалося призупинити виведення активів на підконтрольні бізнесменові компанії ТОВ «Агро-МВ», ТОВ «Агротал», ПП «Агротал».

ПАТ «Браїлівське» входить до аграрної групи компаній Олега Бахматюка, спеціалізується на вирощуванні зернових культур. Земельний банк ПАТ «Браїлівське» становив близько 10 тис. га у Вінницькій області, але після виводу активів скоротився до 4 тис. га. ПАТ «Браїлівське» входить до структури групи компаній «Укрлендфармінг», за яким бізнесмен намагається провести реструктуризацію заборгованості.