The Economist назвав країну року

Видання The Economist назвало Колумбію країною 2016 року

Свій вибір журналісти обгрунтували не лише економічним станом країни, але й тим, наскільки її влада покращила життя громадян, повідомляє The Economist.

Таким чином головним досягненням Колумбії стало встановлення перемир'я між урядом та марксистською повстанською організацією "Революційні збройні сили Колумбії" (FARC). Зазначається, що конфлікт між ними тривав протягом півстоліття та забрав життя близько 220 тисяч людей. 

Як пишуть у виданні, протистояння було дуже руйнівним: з одного боку члени FARC вбивали та викрадали людей, торгували наркотиками та залучали до організації дітей. Влада також поводилась жахливо, зокрема вбивала невинних людей, а потім заявляла, що це були повстанці, аби змусити населення вірити у те, що вони намагаються навести лад у державі.

Попри це, Президенту Хуану Мануелю Сантосу вдалося підписати мирну угоду з FARC, її було ухвалено конгресом країни 30 листопада.

"Як і більшість мирних угод, ця угода є неповною і включає в себе жахливі компроміси. Але альтернатива є ще гіршою. Тому Колумбія є гідним переможцем", - наголосили у виданні.

Зазначається, що іншими претендентами на отримання звання "країна року" були Естонія, Ісландія, Китай, Тайвань та Канада.