На Рівненщині під протести легалізували видобуток бурштину місцевій фірмі

На засіданні Рівненської обласної ради депутати надали дозвіл на видобуток бурштину товариству з обмеженою відповідальністю "Санкамян" у Сарненському і Рокитнівському районах області

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

ТОВ "Санкамян" отримав право на розробку надр на території площею у майже півтисячі гектарів.

Депутати погодились з аргументами фірми, тоді як іншим претендентам депутати не погодили аукціонний продаж спецдозволів на користування поліськими надрами, оскільки вони не є місцевими і не надали привабливих інвестиційних пропозицій для розвитку регіону.

"Натомість рокитнівське підприємство "Санкамян" пообіцяло інвестиції для Томашгородської громади – зокрема,обладнання для станції знезалізнення води та будівництво водогону, реконструкцію очисних споруд,автотранспорт для вивезення сміття, облаштування зупинок тощо, - зазначив голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук.

Проте як надалі обласна влада буде стежити за виконанням цих обіцянок, наразі невідомо.

Тим часом сесію Рівнеоблради у п’ятницю пікетували кілька десятків жителів північних районів області щодо недопущення погоджень на бурштиновидобуток до ухвалення закону про легалізацію добування бурштину.

Громадський активіст Микола Полюхович під час пікету нагадав, що два місяці тому депутати погодили бурштиновидобування ще двом фірмам "Ред.Мет" та "Інклюз-8", які не є місцевими.

Сьогодні Рівненська обласна рада також звернулася до Міністерства внутрішніх справ України з проханням відновити роботу оперативного штабу Нацполіції із боротьби з нелегальним видобутком бурштину у Рівненській області.