Онищенко пожалівся Time на переслідування з боку Порошенка

Нардеп-втікач Олександр Онищенко написав колонку в американському виданні Time про корумпованість української влади та президента Петра Порошенка

Свою статтю Онищенко назвав "Я став свідком корумпованості президента".

У ній народний депутат розповідає, що навіть після того, як Віктор Янукович перестав бути очільником держави, корупція все одно панує серед українських високопосадовців, тим часом не відбувається жодних реформ.

Онищенко стверджує, що Національне антикорупційне бюро було створено не для боротьби з корупцією, а для усунення особистих ворогів Порошенка. У статті він згадав і про Міхеіла Саакашвілі, який також звинуватив президента у підтримці корупції.

"За останні три роки я особисто був свідком того, як Петро Порошенко розкрадав сотні мільйонів доларів, вимагаючи відкати від кожного контракту, пов'язаного з будь-яким державним підприємством в Україні", - наголосив Онищенко.

За його словами, після того, як президент зрозумів, що нардеп почав підтримувати "прозахідну опозицію", він змусив НАБУ видумати проти Онищенка кримінальні провадження.

"Після оприлюднення цих звинувачень, він сказав мені і лідеру прозахідної опозиції Юлії Тимощенко, що ми повинні або підтримувати його програми, або прийняти звинувачення. Коли я відмовився, він використав проти мене обвинувачення у злочинах, заарештував моїх адвокатів і співробітників, вилучив мої бізнес-активи і змусив мене покинути свій будинок і країну, яку я люблю", - підсумував Онищенко.