Скорсезе хоче екранізувати книгу про маніяка "Диявол в білому місті"

Голлівудський режисер Мартін Скорсезе має намір екранізувати книгу Еріка Ларсона "Диявол в білому місті"

Про це повідомляє indiewire.

"Прямо зараз ми дописуємо сценарій. Щоб завершити роботу над "Мовчанням", останні півроку мені довелося повністю припинити курирування сценарію. Продюсери хочуть, щоб я повернувся до нього в січні, і подивимося, як все вийде, тому що це видатна історія", – розповів Скорсезе.

Фільм є адаптацією однойменного роману Еріка Ларсона, який досліджував події, що мали місце під час Всесвітньої виставки 1893 року в Чикаго. Герман Уебстер Маджетт, більш відомий як доктор Генрі Говард Холмс, спроектував і побудував готель у Чикаго, який став "замком смерті" для молодих жінок.

Особлива конструкція будови дозволяла розбиратися в ній тільки творцеві — Холмс міняв робітників під час будівництва. Одних жертв він тримав у величезному приміщенні неподалік від власного кабінету, інших труїв газом у спальнях номерів. Фінал у нещасних був один: тіла скидалися по особливому жолобу в підвал, де Холмс ретельно їх розробляв на частини. Скелети і органи потім продавалися в медичні школи. Деякі тіла кілер спалював або занурював у кислоту.

Продюсерська студія Дікапріо придбала права на екранізацію книги Еріка Ларсона ще в 2010 році.