У МЗС кажуть, що технологічно готові до введення віз з Росією

Міністерство закордонних справ буде технологічно готове до запровадження візового режиму з Росією

Про це заявила прес-секретар міністерства Мар'яна Беца, повідомляє "112 Україна".

Вона зазначила, що Міністерство продовжує аналізувати це питання, адже воно обговорюється вже не вперше.

"У будь-якому разі, технологічно МЗС буде готовий до запровадження такого режиму, якщо буде прийнято політичне рішення відповідними компетентними органами. Є ще ряд питань, які потрібно зважено розглянути, врахувати, і насамперед, наслідки для пересічних громадян, оскільки їх майже 3 млн, які живуть у РФ, і захист яких є нашим пріоритетом", - наголосила Беца.

За її словами, навіть введення віз з Росією не вирішить проблему тимчасово неконтрольованої урядом України частини російсько-українського державного кордону, адже це питання вкрай складне. Понад це, ситуація з анексією Криму також залишається важливим фактором у цьому питанні.

"Ми не виключаємо також, що у разі запровадження візового режиму можливі будь-які провокації з боку Росії. З одного боку, це може бути дзеркальна реакція - запровадження візового режиму з Україною, з іншого боку, це може бути і відсутність дзеркальної реакції з боку РФ. Тому не зменшиться потік українських громадян у РФ і не зніме з порядку денного питання їх безпеки в Росії", - підсумувала Беца.