Ізраїль скасував офіційний візит Гройсмана через скандальну резолюцію Радбезу ООН

24 грудня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив про скасування офіційного візиту свого українського колеги Володимира Гройсмана до Ізраїлю

Про це з посиланням на ізраїльське агентство новин Ynet передає DW.

Візит скасовано на знак протесту проти підтримки Україною скандальної резолюції Радбезу ООН щодо ізраїльської поселенської діяльності.

Зазначимо, Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію з вимогою до Ізраїлю припинити поселенську діяльність на палестинських територіях.

У резолюції наголошується, що політика Ізраїлю із будівництва поселень на Західному березі річки Йордан та будівництва у Східному Єрусалимі є порушенням міжнародного права та становить перепону для ізраїльсько-палестинського врегулювання.

"Я проінструктував міністерство закордонних справ завершити протягом місяця переоцінку наших контактів з ООН, включно з фінансуванням інституцій ООН та присутності представників ООН в Ізраїлі", - цитує Нетаньяху інформагенція Reuters, який заявив про переоцінку Ізраїлем зв'язків із ООН. 

В ході церемонії запалювання свічок з нагоди свята Хануки Нетаньяху прокоментував і саму резолюцію, назвавши її "упередженою та ганебною" та напряму звинуватив адміністрацію президента США Барака Обами у "підступному маневрі".

Візит Гройсмана був запланований на наступний тиждень.