Ми добре попрацювали, - Гройсман про бюджет

Уряд переходить до виконання найважливішого фінансового документа країни на майбутній рік

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з президентом Петром Порошенком, під час якої глава держави підписав закон про держбюджет на 2017 рік, передає "Урядовий портал".

"Ми добре попрацювали, інклюзивно та знайшли правильний підхід до формування кошторису на наступний, 2017, рік. Ми вважаємо, що він буде бюджетом розвитку, бюджетом зростання", - наголосив Гройсман.

Голова уряду зауважив, що у Бюджеті на 2017 рік передбачаються зростання економіки, а також зокрема реалізація масштабних інфраструктурних проектів щодо будівництва доріг, підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн, фінансування Збройних Сил України.

Крім того, у Бюджеті на 2017 рік збережена і розвинена децентралізація, у тому числі щодо підвищення відповідальності місцевої влади.

"Ресурси є і для розвитку, і модернізації і всього іншого. Сьогодні на місцях кошти є. Там, де кому буде важко, ми підтримаємо, допоможемо і нікому не дамо якимось чином втратити темп", - зауважив він.

Він також підкреслив, що ухвалення бюджетоутворюючого закону щодо змін у податковій системі сприятиме покращенню бізнес-клімату у країні.

Одразу після підписання Закону "Про Державний бюджет України на 2017 рік" уряд переходить до його виконання. прем'єр-міністр зауважив, що Кабінет міністрів ще має ухвалити низку рішень.