Омелян розчарований фінпланом "Укрзалізниці" на 2017 рік

Міністерство інфраструктури погодило фінансовий план Укрзалізниці на 2017 рік, який вважає необгрунтованим

Про це повідомляє прес-центр Міністерства інфраструктури.

Очільник міністерства Володимир Омелян зазначив, що відомство очікувало на більш ґрунтовний та системний документ. За його словами, фінансовий план є "відверто слабким", адже не відображає повною мірою весь спектр напрямків розвитку компанії в наступному році. 

"Фінплан погоджено в цілому, інакше робота компанії опинилася б на межі зупинки. Проте, ми очікували на інший підхід", - пояснив Омелян.

Тим часом його перший заступник Євген Кравцов висловив думку, що процедура планування на українській залізниці залишилась такою самою, як і 15 років тому.

"Зберігся радянський підхід до планування: підрозділи УЗ подають плани, їх ріжуть, окремі пункти затверджують і включають в один єдиний фінплан компанії. Це - не той підхід, якого ми очікували від нової команди, яка, в першу чергу, мала запровадити європейське бачення розвитку компанії, а не збирати фінплан, як пазли з різних картинок", - наголосив Кравоцов.

Таким чином велику кількість запитань викликають плани "Укрзалізниці" щодо закупівлі нових вагонів та локомотивів, адже у них, за словами Кравцова, відсутнє системне бачення. 

Наразі проект цього документу надіслали на погодження у відповідні ЦОВВ, після чого його буде внесено на розгляд уряду.