Полторак визнав, що бойовики зірвали перемир'я на Донбасі

Терористи за добу 33 рази обстріляли позиції Збройних сил України, режим тиші не дотримується

Про це сьогодні під час брифінгу в Харкові заявив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє УНІАН.

"На жаль, домовленості про припинення вогню не виконуються. Не виконуються з боку терористичних угруповань. На жаль, тільки вчора було 33 обстріли. На жаль, кілька разів використовувалися міномети, артилерія", - сказав Полторак.

Він зазначив, що відповідні дії підтримуються Російською Федерацією.

"Це є свідченням агресивної політики, яка підтримується РФ, і агресивної поведінки терористичних угруповань, які знаходяться в Донецьку і Луганську", - наголосив глава Міноборони.

При цьому Полторак запевнив, що Збройні сили України повністю контролюють ситуацію на передовій і в разі загострення готові дати гідну відсіч. 

"Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції знаходиться під повним контролем Збройних сил України. Кількість особового складу, техніки, озброєння, які сьогодні знаходяться в зоні проведення АТО, повністю забезпечують недоторканість тих рубежів, які сьогодні є, і забезпечують виконання завдань, які покладені на Збройні сили України. Ми відслідковуємо ситуацію, ми спостерігаємо за обстановкою і готові реагувати, якщо вона буде ускладнюватися", - наголосив він.