Порошенко підписав Держбюджет України на 2017 рік

Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про Державний бюджет України на 2017 рік"

Про це повідомляє офіційна сторінка глави держави.

Порошенко наголосив, що із самого початку, руйнуючи традиції, які були в попередні роки, Уряд своєчасно подав Державний бюджет до Верховної Ради.

Президент нагадав, що бюджет своєчасно і детально був обговорений на засіданні РНБОУ в частини видатків на сектор оборони і безпеки країни. Він також особливо наголосив, що ці видатки складають 5,2% від ВВП і зазначив, що в першу чергу "ці видатки сконцентровані на фінансуванні Збройних Сил України і спрямовані не тільки на фіксацію грошового, медичного, речового та харчового забезпечення, а й на фінансування державного оборонного замовлення".

"Вперше ті нові зразки озброєння, які були розроблені за останні два з половиною роки, перейдуть з процесу випробування до безпосередньої постановки на озброєння, що значно посилює бойові можливості наших Збройних Сил", - сказав президент. При цьому він підкреслив, що інші силові відомства будуть також забезпечені достатнім фінансуванням.

Глава держави особливо відзначив, що урядом, президентом, прем’єр-міністром та парламентом спільно були зроблені "революційні кроки безпрецедентні щодо посилення захисту людей праці – піднято мінімальну заробітну плату до 3200 грн".