Російські пілоти вважають, що Ту-154 розвалився в повітрі, - ЗМІ

Помилка пілотування не могла бути причиною катастрофи літака Ту-154 Міністерства оборони Росії, вважають фахівці

Про це сказав російський пілот першого класу, командир корабля Ту-154 Микола Виноградов, інформує Газета.Ru.

Він також відмічає, що літак, який розбився в районі Сочі досить молодий.

"Літаку належить літати 35-40 тис. годин, а він налітав всього біля 7 тис. В моєму парку у Внуковому були лайнери, які налітали вже по 30 тис., і вони досі можуть ще літати", - розповів Виноградов.

За його версією, літак розвалився в повітрі.

"Причина катастрофи - це те саме, що сталося на Сінаї: літак почав розвалюватися в повітрі. З якої причини - буде ясно, коли піднімуть ящики. Можливо, це якась корозія або щось інше. Але примітний той факт, що людей знаходять на березі, шматки літака - в 1,5 км від берега, а основна частина судна лежить за 6 км. Тобто виходить, що частини літака полетіли у зворотний бік від нього, а люди приплили на берег і померли там”, - міркує пілот.

Пілот пояснив, що, коли літак падає в море і ударяється об воду, уламки не можуть летіти у зворотний бік, а, навпаки, полетять за інерцією у бік напрямку польоту.

Як розповів також фахівець, близький до КБ "Туполєв", на Ту-154 є приймач повітряного тиску, який призначений для виміру швидкості. За його словами, цей так званий приймач необхідно перед вильотом прогрівати, інакше він показує неправильну швидкість.

"Ту-154 після зльоту повинен був набирати висоту кругами в районі Сочі. Через дві хвилини після зльоту у нього висота мала бути метрів вісімсот. А якщо приймач повітряного тиску показував неправильну швидкість, то літак міг легко зірватися в штопор, зачепитися за воду і розвалитися на шматки", - пояснив співрозмовник російських ЗМІ.

Все по теміКрах літака Міноборони РФ