Семенченко розповів про те, як відбуватиметься блокада Донбасу

У Києві будуть організовані акції, будуть позови до суду і петиції, для того щоб звільнити українських заручників на Донбасі

Про це розповів народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, блокада Донбасу, про яку оголосили ветерани АТО, це не політична акція і він підтримує їхні дії.

"Хлопці (ветерани АТО) зараз бачать до чого йде  - про те, що наших хлопців обміняють на нашу незалежність. Про те, що нам фактично доведеться капітулювати і вони проти цього. Вони вважають, що повернути полонених можна, якщо наступити на гаманці українських олігархів і на гаманці, які є заробітками бойовиків", - зазначив Семенченко.

Він стверджує, що мова не йде про обмеження мирних жителів.

"Нам поставляють вугілля з окупованих територій,  за два роки, наприклад, нічого не зроблено, щоб переробити наші котельні під вугілля для антроцитівської групи. Проте оформляється все так, ніби це вугілля йде за кордону", - наголосив нардеп.

За його інформацією, блокада відбуватиметься одразу після Нового року. Будуть заходи у Києві, будуть організовані позови до суду і петиції.

"Також цікавить "Укрзалізниця", поставки металу-ваги  з окупованих територій. Зараз вже знайшли 8 переходів, встановили зв'язок з волонтерами і готуються провести спецоперацію. Будуть залучати журналістів і депутатів, а також діятимуть зі зброєю", - підкреслив Семенченко.