У Києві затримали фейкового полковника ЗСУ, який збирав гроші для АТО

Співробітники Служби безпеки України затримали у Києві шахрая, який, представляючись полковником Збройних Сил України, збирав гроші "на матеріальну підтримку учасників антитерористичної операції"

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що зловмисник вже мав проблеми з законом за підробку документів та незаконне зберігання зброї. За інформацією спецслужби, використовуючи підроблені документи офіцера, шахрай встиг отримати кілька тисяч гривень від бізнесменів і чиновників нібито на допомогу різним військовим підрозділам.

Зазначається, що додаткову інформацію про фейкового полковника правоохоронці отримали від одного з українських телеканалів.

Співробітники спецслужби затримали псевдоофіцера біля столичного залізничного вокзалу при реєстрації у військовій формі з шевронами підрозділи ВДВ Збройних Сил України в один із хостелів.

Оперативники СБУ вилучили у шахрая підроблені посвідчення полковника Головного управління розвідки Міноборони та учасника бойових дій. У зловмисника також виявлено спеціальний технічний засіб для сканування радіочастот.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.