Українці взялися за створення проекту, який навчатиме штучний інтелект

На порталі Indiegogo збирають кошти на проект створення штучного інтелекту на основі нейронних мереж Skynet, який отримав назву на честь суперкомп'ютера з фільмів про Термінатора

Подробиці про проект розповів НВ один з розробників Віктор Петрухін.

SkyNet - це проект, який буде навчати штучний інтелект взаємодіяти з різними об'єктами в моделюванні міста на основі нейронних мереж. 

"Наш проект створений за типом нейромереж. У даний момент ШІ може імітувати гравця, який дивиться на екран, і управляє рухами за допомогою маніпуляторів. Ми ж хочемо змусити нейромережу будувати навчання таким чином, щоб взаємодія з віртуальним світом йшла не за допомогою інтерфейсу, а за допомогою фізичної моделі, визначених точок скелета", - розповідає Віктор.

Для своєї розробки компанія використовує відкриту бібліотеку від Google, а також ігри від компанії Rockstar Games, у тому числі GTA. До речі, жертводавці суми в 20 і більше доларів зможуть першими випробувати штучний інтелект у грі GTA.

"Rockstar пропонує ідеальні продукти для навчання штучного інтелекту в даний момент. Якщо компанія зацікавиться нашої напрацюванням, тоді ми зможемо рухатися далі, тому що ми ж не можемо працювати в даний момент з вихідним кодом Rockstar Games", - наголосив Віктор.

Як повідомляють творці проекту, "метод покликаний спростити підготовку і впровадження різних видів штучного інтелекту в людському житті".