ОБСЄ евакуювала свою базу у Світлодарську через обстріли

24 грудня спеціальна моніторингова місія ОБСЄ евакуювала свою передову патрульну базу у Світлодарську через близькість розривів артилерійських снарядів

Про це йдеться у звіті ОБСЄ.

В одному випадку, 23 грудня, снаряд розірвався за 70 м від бази, внаслідок чого на верхніх поверхах будівлі були розбиті вікна.

У період з вечора 24 до вечора 25 грудня місія констатувала різке зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, що збігалося з домовленістю сторін про поновлення зобов’язань щодо дотримання режиму припинення вогню з 24 грудня (водночас СММ зафіксувала менше 30 вибухів).

Кількість порушень режиму припинення вогню, зафіксованих до вечора 26 грудня включно, збільшилась (було зафіксовано, серед іншого, 170 вибухів), якщо порівнювати з попереднім днем.

Більшість цих порушень сталася в районах на схід і північний схід від Маріуполя, де СММ також зафіксувала епізоди інтенсивного вогню з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ближче до опівдня 26 грудня спостерігачі повернулися до своєї передової патрульної бази у Світлодарську, звідки вони зафіксували лише один вибух та два епізоди стрільби з великокаліберного кулемета та стрілецької зброї у другій половині дня 26 грудня.