Суд відклав справу про держзраду Януковича на невизначений час

Печерський райсуд Києва на невизначений термін відклав розгляд клопотання ГПУ щодо надання дозволу на заочне досудове розслідування проти Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді

Про це повідомляє УНІАН.

Сьогодні адвокати Януковича спочатку заявили про відвід прокурорів Руслана Кравченка та Максима Крима, однак це клопотання суддя не задовольнила.

Після цього адвокати подали ще одне клопотання з проханням призупинити розгляд клопотання ГПУ, оскільки попросили Апеляційний суд Києва визначити, який саме суд має розглядати цю справу, бо сумніваються, що вона перебуває в юрисдикції саме Печерського райсуду.

Суддя Христина Тарасюк задовольнила це клопотання й оголосила перерву в засіданні на невизначений термін, оскільки питання щодо проведення наступного засідання залежатиме від рішення Апеляційного суду.

Разом з тим прокурори вважають, що дане клопотання адвокатів Януковича призведе лише до затягування часу, оскільки абсолютно впевнені, що Апеляційний суд поверне клопотання Генпрокуратури до Печерського райсуду.