1+1 повинен продовжити роботу, - комітет ВР зі свободи слова

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики вимагає надати каналу 1+1 ліцензію на аналогове мовлення

Про це на своїй сторінці у Facebook написала голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, депутат "Народного фронту" Вікторія Сюмар.

Вона зазначила, що журналісти каналу зробили надзвичайно багато для утвердження проукраїнської позиції, при цьому регулятор не мав жодних претензії до їхньої роботи. 

"Канал має отримати ліцензію на аналогове мовлення, як за це проголосувала Нацрада, і продовжувати мовлення. Будь які спроби бюрократично "підвісити" можливість мовлення будуть сприйматися як наступ на свободу слова та спроба переділити медіа-ринок", - наголосила Сюмар.

Вона додала, що вже надіслала запит до Нацради з питань телебачення та радіомовлення, у якому попросила надати відповідь, коли представники 1+1 отримають ліцензію на мовлення.

  • Нагадаємо, журналісти 1+1 опублікували відкритий лист до президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради Андрія Парубія та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. У ньому йдеться про те, що канал можуть позбавити ліцензії.
  • Представники 1+1 у листі також кажуть, що мають інформацію про намагання скасувати рішення Нацради щодо продовження ліцензії і здійснити "рейдерське захоплення" каналу.
  • Раніше заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк заявила, що не бачить підстав для припинення мовлення цього каналу.
  • Голова Нацради Юрій Артеменко зазначив, що 1+1 може продовжувати роботу навіть за відсутності бланку ліцензії, відповідно до ухваленого рішення Нацради.