Екс-голова ПАТ "Банк Національний кредит" завдав банку збитків на 3,6 млн грн

Колишньому голові правління ПАТ "Банк Національний кредит" Ігорю Клименку оголосили підозру у зловживанні службовим становищем

Про це повідомляє прес-центр Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

У відомстві зазначають, що слідчі Головного слідчого управління та оперативники Департаменту захисту економіки поліції встановили причетність Клименка до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 ККУ - зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми.

"20 грудня Головним слідчим управлінням Національної поліції України, за вказаними фактами, оголошено про підозру громадянину Клименко Ігорю Віталійовичу. Крім того, уже 22 грудня Фонд заявив цивільний позов у рамках кримінального провадження для пред’явлення підозрюваному Клименко", - наголосили у Фонді.

Таким чином під час досудового розслідування з'ясувалось, що колишній очільник банку підписав заздалегідь збиткові договори про відкриття кредитної лінії між фінустановою та комерційною структурою. Відсоткові ставки за кредитом були у десятки разів меншими за стандартні, що пропонувались банком.

В результаті сума збитків, завданих банку, становить 3,6 мільйони гривень.