Нові санкції США проти Росії: Кремль каже, що Обама просто хоче "вдарити" по планах Трампа

У Кремлі заявили, що адміністрація президента США Барака Обами, розширивши санкції проти РФ, хоче завдати удару по зовнішньополітичних планах обраного президента США Дональда Трампа

Про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

"Ми шкодуємо, що подібне рішення було прийнято адміністрацією США і Обамою особисто, в даний час ми вивчаємо ці заяви і опубліковану інформацію. Як і говорили раніше, ми вважаємо подібні рішення і санкції необґрунтованими, незаконними з точки зору міжнародного права", - сказав Пєсков.

У Кремлі назвали санкції "безпідставними звинуваченнями, що були озвучені на адресу російської сторони".

"З нашої точки зору такі дії Вашингтона і чинної адміністрації є проявом непередбачуваної та агресивної зовнішньої політики", - додав Пєсков.

Він наголосив, що такі дії чинної адміністрації, якій залишилося працювати три тижні, переслідують дві мети.

"Це остаточно зіпсувати російсько-американські відносини, які і без того лежать на дні, а також завдати удару по зовнішньополітичних планах майбутньої адміністрації та обраного президента США", - сказав Пєсков.

За його словами, майбутньому президентові та адміністрації нав'язується модель поведінки, але поки не зрозуміло, чи згоден Трамп з нею чи ні. Пєсков пообіцяв адекватну відповідь США з боку російської сторони.