Поліція за місяць закрила майже 800 підпільних казино

Упродовж місяця поліція припинила діяльність 789 гральних закладів

Про це тимчасовий виконувач обов'язків начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції України Сергій Вязмікін повідомив під час відеоселекторної наради за участю керівництва МВС, Нацполіції і її територіальних підрозділів, передає Департамент комунікації Нацполіції.

За словами Вязмікіна, до проведення відпрацювання, яке триває вже упродовж трьох тижнів, залучені всі підрозділи Нацполіції. За час відпрацювання ліквідовано 789 гральних закладів, переважна більшість з яких - інтерактивні клуби.

Крім того, припинено діяльність п’яти клубів для гри у покер. Там під виглядом спортивних турнірів з покеру проводились азартні ігри. Гравці під час турніру користувалися "кешовими" фішками, які мали грошовий номінал та в подальшому обмінювались на реальні гроші. 

Поліцейські вилучили 8125 одиниць грального обладнання, серед яких - майже 7,8 тисяч системних блоків, 313 гральних автоматів, 50 платіжних терміналів, 12 столів для гри у покер. Вартість вилученого обладнання сягає 24 мільйонів гривень. Крім того, вилучено понад 2,6 мільйона гривень, здобутих злочинним шляхом.

Під час документування нелегального грального бізнесу поліцейські провели 195 обшуків у помешканнях та офісах його організаторів. При обшуках правоохоронці отримали дані про причетність цих осіб до організації незаконного грального бізнесу.

Вязмікін зазначив, що в період з 5 грудня до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 361 кримінальне правопорушення за фактами зайняття гральним бізнесом (ст. 203-2 Кримінального кодексу України).

За цей же строк правоохоронці повідомили про підозру у цих провадженнях 21 організатору нелегальних гральних закладів. Трьох з них, мешканців Львівщини, підозрюють в організації грального бізнесу в складі організованої злочинної групи.

За словами т.в.о. начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції України, з метою профілактики участі громадян в азартних іграх, оперативники ДЗЕ склали стосовно правопорушників 169 адміністративних протоколів.

"Враховуючи те, що ділки незаконного бізнесу чекають завершення нами профільного відпрацювання, пропоную його продовжити до повного викорінення цього ганебного явища", - зазначив Вязмікін.

Фото: npu.gov.ua