Справа Єфремова. ГПУ підозрює екс-нардепа Горохова в організації "ЛНР"

Генпрокуратура склала повідомлення про підозру народному депутату України VII скликання, голові Луганської обласної ради, його першому заступнику, Луганському міському голові та його першому заступнику

Про це повідомила речник ГПУ Лариса Сарган на сторінці у Facebook.

"В рамках розслідування кримінального провадження стосовно О. Єфремова складено повідомлення про підозру народному депутату України VII скликання С. Горохову, голові Луганської обласної ради В. Голенку, його першому заступнику Є. Харіну, Луганському міському голові С. Кравченку, його першому заступнику М. Пілавову", - йдеться у повідомленні.

Указані особи підозрюються в пособництві в захопленні будівлі, що забезпечує діяльність органів державної влади, Управління Служби безпеки України в Луганській області з метою незаконного користування нею та перешкоджання нормальній діяльності установи (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України); сепаратизмі (ч. 3 ст. 110 КК України); сприянні створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України); державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

"Розшук зазначених осіб, а також депутата Луганської обласної ради Клінчаєва здійснюється співробітникам Служби безпеки України", - повідомила Сарган.

Крім того, Генеральною прокуратурою отримано ухвали слідчого судді про дозвіл на затримання підозрюваних з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На теперішній час досудове розслідування триває, вживаються заходи для встановлення всіх співучасників злочину та надання їх діям належної правової оцінки.