За два місяці хакери 6,5 тис. разів намагалися "покласти" сайти держустанов

Близько 6,5 тис. спланованих кібератак виявлені за останні 2 місяці на об'єктах п'яти відомств і 31 державного інформаційного ресурсу

Про це президент Петро Порошенко повідомив під час засідання Ради Національної безпеки і оборони, яка розглядає основні принципи інформаційної безпеки, передає прес-служба Адміністрації президента.

"В цілому протягом останніх двох місяців на об'єктах п'яти відомств та тридцяти одного державного інформаційного ресурсу виявлено близько шести з половиною тисяч спланованих кібератак", - сказав Порошенко.

Президент нагадав, що в результаті кібератаки 6 грудня було виведено з ладу мережі Державної казначейської служби та Міністерства фінансів, що призвело до порушення казначейського обслуговування розпорядників і одержувачів бюджетних коштів, трапилася надзвичайна пригода в системі, де зазвичай здійснюється близько 150 тис. електронних транзакцій за добу.

При цьому він зазначив, що ці погрози стосуються не тільки міністерств і навів приклад втручання в роботу сайту "Укрзалізниці".