Порошенко ухвалив зміни до Податкового кодексу, які збільшать інвестиції

Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні"

Це очільник держави зробив під час зустрічі із головою Комітету ВР  з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною та міністром фінансів Олександром Данилюком, повідомляє прес-центр адміністрації президента.

Порошенко зазначив, що уряд розглянув цей законопроект, а Нацрада реформ дуже напружено попрацювала над ним. 

"У зв’язку з ухваленням цього Закону податкові інспекції на рівні районів перетворяться з контрольних та перевіряючих органів на консультативні. Це дуже важливо. Саме такою ми повинні бачити податкову інспекцію, коли підприємець туди звертається та отримує консультації. Більше немає ніяких "маски-шоу", жодних корупційних схем", - наголосив Порошенко.

За його словами, імплементація цього закону дозволить покращити інвестиційний клімат в країні. Понад те, відтепер контрольні функції податкової інспекції залишаються на обласному рівні.

"Це означає значне підвищення рівня компетентності та професіоналізму. До речі, це також значно скоротить кількість перевірок контролюючими та перевіряючими органами", - пояснив Порошенко.

Згідно з текстом цього документа, новостворені підприємства, які мають обіг менше 3 мільйонів гривень, звільняються від будь-яких перевірок  протягом трьох років.

Президент додав, що тепер Мінфін отримає доступ до реєстрів відшкодування податку на додану вартість.

"Цей податок, який у всі часи був символом корупції, нарешті починає відігравати свою ефективну роль наповнювача Державного бюджету. Найближчим часом, коли цей Закон після підписання буде оприлюднений і введений в дію, ми будемо  мати якісні зміни в інвестиційному і податковому кліматі", - підсумував Порошенко.