Авто переможця "Дакара" загорілося одразу після фінішу

Автомобіль дворазового переможця ралі-марафону "Дакар" в заліку позашляховиків Нассера Аль-Аттія загорівся на фініші першого етапу ралі 2017 року

Про це повідомляє портал redbullcontentpool.

Катарець Аль-Аттія виграв перший етап ралі-рейду 2017 року у заліку позашляховиків, подолавши спецділянку довжиною 39 км за 25 хвилин і 41 секунду. Одразу після фінішу з-під капота машини переможця повалив густий дим, в результаті чого в районі лівого колеса автомобіля виникла пожежа. Причиною загоряння став витік масла і висока температура повітря під час етапу.
"Ми загорілися одразу після фінішу і зупинилися, інакше могли втратити автомобіль. Невелика трубка лопнула, що спровокувало витік масла. Це не дуже серйозне пошкодження, але ми побоювалися запускати двигун, щоб уникнути великих проблем. Наші механіки сьогодні ввечері попрацюють над проблемою, а вже завтра ми знову вийдемо на трасу", - сказав Аль-Аттія.

46-річний катарський гонщик також є 5-разовим учасником Олімпійських ігор в змаганнях зі стендової стрільби. На Іграх-2012 в Лондоні він став бронзовим призером в дисципліні скіт. Аль-Аттія двічі вигравав Кубок світу з ралі-рейдів (2008, 2015), двічі ставав переможцем ралі-рейду "Дакар" в заліку позашляховиків (2011, 2015).