Новорічні свята: за 2 дні в пожежах загинуло 24 українці

За перші дні 2017 року внаслідок пожеж загинуло вже 24 людини

Про це повідомляють у ДСНС.

"Взимку, особливо у період святкових днів, різко збільшується кількість пожеж у житловому секторі. Адже за веселощами та розвагами люди забувають про елементарні правила безпеки, що стає причиною не лише виникнення загорань, але й призводить до трагічних наслідків", - йдеться в повідомленні.

Лише минулої доби в країні виникло 149 пожеж, з яких 96 — саме у помешканнях громадян. Кількість загиблих впродовж дня, 2 січня, сягає 12 осіб. Загалом за перші дні 2017 року внаслідок пожеж загинуло вже 24 людини, а постраждало — 11.

Так, 1 січня на Житомирщині в селі Добринь виникла пожежа у дерев'яному житловому будинку, під час якої загинув півторарічний хлопчик. Як з’ясувалося, господиня оселі ввечері задрімала. Прокинувшись від їдкого запаху диму, вона почала шукати своїх малолітніх дітей. Знайшовши 3-річну доньку, перелякана мати побігла за допомогою до сусідів, які і викликали вогнеборців. Жінка повернулась у будинок за своїм півторарічним сином. Вона швидко відшукала малюка, проте врятувати життя хлопчику вже не вдалося.

Цього ж дня, до Служби порятунку "101" Донецької області надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в с. Гнатівка. Під час проведення розвідки та гасіння пожежі в кімнаті на ліжку вогнеборці виявили тіло жінки. Ймовірно, причиною пожежі стало недотримання правил пожежної безпеки.

2 січня у Кривому Розі виникла пожежа в 9-поверховому житловому будинку по вулиці Петра Дорошенка. Під час розвідки рятувальники встановили, що загорання сталося у двокімнатній квартирі на останньому поверсі житлового будинку. На місці події вогнеборці виявили тіло господаря помешкання.