Нацполіція за добу затримала 4 чиновників на хабарах

Протягом останньої доби під час отримання неправомірної винагороди поліція затримала чотирьох посадовців. Загальна сума хабарів, яку вони вимагали та отримали, становить близько 170 тис. грн

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

3 січня затримали заступника начальника одного з відділів державної екологічної інспекції Дніпропетровської області під час отримання ним 10 тисяч гривень хабара.

Посадовець вимагав гроші від приватного підприємця за непритягнення до відповідальності за порушення правил реалізації ялинок. Зловмисника затримали "на гарячому" в момент передачі грошових коштів. Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України. 

Також поліція затримала помічника народного депутата України за підозрою в отриманні ним неправомірної вигоди у розмірі 140 тисяч гривень. Гроші зловмисник вимагав за лобіювання інтересів комерційних структур, а також невтручання у господарську діяльність будівельної компанії Львова.

У Львівській області чиновник вимагав 13 тисяч гривень за невтручання у господарську діяльність автосервісу, що діяв на території Миколаївського району.

Також учора, 3 січня, за вимагання 6 тисяч гривень неправомірної вигоди в обмін на прискорення видачі біометричних паспортів, була затримана головний спеціаліст Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області. Жінку затримали в момент передачі коштів.

Загалом, затримані поліцейськими посадовці вимагали від громадян неправомірну вигоду на загальну суму майже 170 тисяч гривень. За такі дії їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі.