Олександр Олесь має бути перепохований у Києві, - В'ятрович

Прах видатного українського письменника Олександра Олеся має бути перепохований у Києві

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"На нашу думку, він має бути перепохований у Києві. Найкраще на це згодиться саме тепер створювана алея почесних поховань на Лук'янівському кладовищі. Це центр Києва, доволі велика алея, яка може вмістити близько 500 поховань. Саме там може бути похований Олександр Олесь, а потім інші діячі української культури та історії", - сказав В'ятрович.

Голова Українського інституту національної пам'яті також додав, що розглядаються варіанти перепоховання в Празі, або на батьківщині на території Сумщини. В'ятрович також додав, що по всьому світу є величезна кількість поховань визначних українців, тому держава має створити механізм догляду за ними.

"За нашими підрахунками, це десь 250 тис. видатних українців, які розсіяні по всьому світу. Якщо до моменту появи незалежної України ними опікувалися місцеві громадські ініціативи українців, то тепер більшість цих громадських ініціатив зникають. Це повинна перехопити держава через свою дипломатичну службу, організувати опіку над такими могилами", - додав голова Українського інституту національної пам'яті.