У 3 областях України через хуртовини обмежили рух транспорту

На Закарпатті, Львівщині та Івано-Франківщині обмежено рух великовагового транспорту

Про це повідомляється на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Так, у зв'язку з інтенсивними опадами у вигляді снігу та заметами на автодорогах державного значення Закарпатської області з 10 години 4 січня тимчасово обмежено рух великовагового транспорту.

На Львівщині з 9:00 4 січня обмежено рух великовагового транспорту на  ділянці дороги М-06 Київ - Чоп, км 621 - км 702 (від міста Стрий до межі із Закарпатською областю). З 10:30 рух вантажівок обмежено також на ділянці дороги Н-13 Львів - Самбір - Ужгород, км 132 - км 156 (від міста Турка до межі із Закарпатською областю).

Крім того, на Івано-Франківщині тимчасово обмежено рух великовагового транспорту при виїзді в Закарпатську область зі сторони Яблунецького перевалу - автодорога Н-09 Мукачеве - Івано-Франківськ - Рогатин - Львів; зі сторони міста Долини - автодорога Р-21 Долина - Хуст.

У Львівській та Закарпатській областях 4 січня пориви вітру до 23 м/с, місцями 25-30 м/с. Крім того, в горах Львiвської областi та на високогiр'ї Iвано-Франкiвської, Закарпатської областей очікується значний рiвень лавинної небезпеки. В гірських районах Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги.

Рятувальники звертаються до водії з проханням утриматися від поїздок і дочекатися покращення погодних умов, а туристів - утриматися від походів у гори.