Зникнення стародруків у Львові: поліція відкрила кримінальне провадження

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення з фонду Львівської національної галереї мистецтв понад 90 рідкісних стародруків

Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зазначається, що до поліції надійшла заява від генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького щодо проведення перевірки за фактом зникнення музейний цінностей.

"У результаті здійснення перевірки наявності предметів зберігання у Музеї мистецтва староукраїнської книги Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького уповноваженою до цього комісією виявлено факт відсутності значної кількості стародруків та рукописів, які мають мистецьку та матеріальну цінність", - йдеться у заяві.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.