"ЛНР" заборгувала Україні за воду майже 260 млн грн

Борг окупованої частини Луганської області за воду, яка постачається з підконтрольної Україні території, становить майже 260 млн грн

Про це заявив заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Незважаючи на те, що 10,5 млн грн - це лише 4% від суми боргу непідконтрольної території Луганщини перед КП "Попаснянський районний водоканал", це перший реальний крок до стабілізації ситуації в регіоні", - зазначив Клименко.

Він назвав загальну суму боргу "ЛНР" за водопостачання.

"Нагадаю, загальна сума боргу так званої ЛНР за воду склала майже 260 млн грн, в результаті чого у Попаснянського райводоканала виникли проблеми з розрахунками з Луганським енергетичним об'єднанням. У жовтні-листопаді Міжнародний Червоний Хрест сплатив 700 тис. доларів, які КП "Попаснянський районний водоканал" заборгувало за спожиту електроенергію, постачаючи воду на непідконтрольну частину області", - розказав заступник голови Луганської облдержадміністрації.

"Вбудований механізм розрахунків дозволить збалансувати роботу підприємства і забезпечити цілодобову подачу води 600 тисячам наших громадян, які стали заручниками ситуації", - додав він. 

6 січня комунальному підприємству "Попаснянський районний водоканал" було сплачено частину боргу у сумі 10,5 млн грн за водопостачання на непідконтрольну Україні територію Луганської області. У розрахунках задіяні підприємства, які зареєстровані на підконтрольній території та здійснюють діяльність в рамках українського правового поля.